Het belang van een degelijk en snel micro SD kaartje wordt maar al te vaak in de wind geslaan. Veel mensen kopen de verkeerde geheugenkaartjes voor hun GoPro. Gevolg? De GoPro loopt vast tijdens het filmen, dat ene shot kan je nu niet meer maken. Of je hebt geen plaats meer op je geheugenkaartje. Allemaal zaken die vermeden kunnen worden. Hieronder kom jij te weten welk geheugenkaartje je moet gebruiken voor de GoPro en hoe je het geheugenkaartje kan herkennen. Volg je mee?

Welk micro sd kaartje voor Gopro Hero 8 Black?

GoPro lanceert in 2019 de GoPro Hero 8 Black, de nieuwste camera in de GoPro familie en de opvolger van de GoPro Hero 7. Ook in de GoPro Hero 8 black moet je een micro SD kaartje steken om al je foto’s & video’s op te slaan. Maar welk micro SD kaartje gebruik je het best?

Het beste micro SD kaartje dat je nu kan kopen is de Sandisk Extreme 128 GB (160MB / seconde)

Het belang van de juiste geheugenkaart!

Het geheugenkaartje is één van de belangrijkste accessoires van de GoPro. Het zorgt ervoor dat je beeldmateriaal (foto’s & video’s) op een goede manier worden opgeslaan. Het gebruik van de verkeerde geheugenkaart kan ervoor zorgen dat:

  • Je GoPro vastloopt tijdens het filmen
  • Beeldmateriaal verloren gaat
  • Beelden gaan haperen

Oplossing: het juiste micro SD kaartje kopen voor de GoPro.

GoPro geheugenkaart – Welk micro SD kaartje is geschikt voor mijn GoPro?

Aanbeveling van GoPro:

GoPro zelf beveelt het gebruik van volgende micro SD kaartjes aan: SanDisk Extreme Pro serieLexar 633xSamsung Pro Plus serie. Maar het belangrijk dat je

Sandisk Extreme PRO

  • Snel lezen & schrijven
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Inclusief handige adapter
  • Verkrijgbaar in 64gb & 128gb

Hoeveel SD kaartjes moet je meehebben?

Dat is een lastige vraag en is afhankelijk van enkele factoren. Hoe vaak kan je het beeldmateriaal op een computer zetten? Op welke kwaliteit ga je filmen?

Algemeen gezien raden we iedereen aan om minimum 3 micro SD kaartjes mee te nemen van min. 64GB. Zo heb je steeds voldoende opslagcapaciteit. Zeker als je niet direct je geheugenkaartje kan back-uppen.

GoPro tip voor geheugenkaartjes

Het team achter GoPro raadt iedereen aan om regelmatig je geheugenkaartje te formatteren. Hiermee wordt het kaartje volledig opgekuist en zet de originele indeling van je geheugenkaartje terug correct.

Doe dit regelmatig zodat je GoPro steeds op een correcte manier kan communiceren met je geheugenkaartje. Dit is natuurlijk zeer belangrijk!

Goedkoop geheugenkaartje voor GoPro

Goed nieuws! De laatste jaren zijn de prijzen van de geheugenkaartjes voor GoPro’s en andere toestellen drastisch in prijs verlaagd! Het aankopen van een micro SD kaartje kost de wereld niet meer.

TIP: Zorg dat je enkele extra kaartjes aankoopt!

Koop je SD kaartjes bij W

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *