Welke MacBook kopen?

WhatsApp
Facebook
Twitter

Inhoud

Op zoek naar een MacBook, maar weet je niet goed welk model je nu moet kiezen? Hieronder geven we je de nodige tips voor het kiezen van een MacBook. Zo weet je direct welke MacBook bij jou past!

> Ontdek de beste MacBooks van dit moment

Welke Apple MacBook kopen?

Jaarlijks lanceert Apple nieuwe versies van hun MacBooks. Dit zijn de laptops van Apple met premium kenmerken.

MacBook Air

Op zoek naar een MacBook die licht, snel & uiterst draagbaar is? Dan is de Macbook Air de Macbook die jij nodig hebt.

Tip: De 2020 editie van de MacBook Air beschikt reeds over de nieuwe M1-chip voor extra verbeterde prestaties.

Macbook Pro 13 of 16 inch

Op zoek naar een krachtpatser in klein of groter formaat? Dan is de MacBook Pro wat jij nodig hebt. De krachtigste laptop op de markt, geschikt voor elke lastige opdracht (zelfs video bewerking / foto bewerking / …

Macbook Air vs Macbook Pro

Weet je niet welke Macbook je moet kopen? De MacBook Air of de MacBook Pro? Hierbij willen we je graag een handje helpen.

> Vergelijk de Macbook Air & de MacBook Pro

Macbook kopen – waarop letten?

Ben je van plan om een nieuwe MacBook Air of MacBook Pro aan te schaffen? Dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Grootte van het scherm
  • Aantal USB-C ingangen
  • Opslagcapaciteit

> Ontdek de beste MacBooks van dit moment

Welke Macbook kopen als student

Apple heeft speciale studentenkortingen voor Macbook en nog enkele andere producten. Kan je een geldig studentenbewijs voorleggen? Dan geniet je van korting op o.a. de MacBooks. Maar welke MacBook moet je nu kopen als student?

MacBook Pro: We raden de MacBook Pro aan voor iedereen die studeert in een grafische richting (video bewerking / foto bewerking / 3D tekenen / AutoCad), Marketing, Web Development, …

MacBook Air: moet je geen zware taken uitvoeren die veel van je toestel vragen? Dan is een MacBook Air zeker voldoende. De MacBook Air heeft als voordeel een betere batterij & uiterst draagbaar.

Welke toepassingen ga je gebruiken?

Een belangrijke vraag is hiervoor welke toepassingen je gaat gebruiken op je MacBook? Ga je die gebruiken voor videobewerking of Photoshop?

Macbook kopen met Studentenkorting

Student & op zoek naar een MacBook (pro) met studentenkorting? Lees ons pagina over Apple Studentenkorting.

Macbook M1 vs Macbook Intel

Apple lanceerde eind 2020 hun nieuwe Macbooks met hun eigen M1 chip. Voorheen werden de chips van Intel gebruikt maar door productieproblemen besliste Apple om zelf hun Macbook chips te maken.

De Macbook Pro 13 inch & Macbook Air 13 inch zijn de eerste die over een M1 chip beschikken. En of het en verbetering is.

Veelgestelde vragen over de MacBooks

Welke MacBook heeft een touch bar?

Niet alle MacBooks beschikken over een touch bar. Ontdek alle toestellen die uitgerust zijn met een touch bar.
> MacBooks met Touch bar

Zijn er MacBook met touchscreen

Apple heeft tot op heden nog geen MacBook gelanceerd die uitgerust is met een touchbar.

Waar MacBook kopen?

We raden je aan om je MacBook bij Coolblue te bestellen. De snelle levertijd, duidelijke kenmerken bij de MacBooks & handige retour (voor mocht het nodig zijn), maken van Coolblue dé perfecte partner voor jouw Apple toestellen!

MacBook voor grafisch werk

Wil je graag fotobewerking of videobewerking doen op je MacBook? Zeker voor video bewerking raden we je aan om te kiezen voor een MacBook Pro 16 inch. Enerzijds zorgt een groter scherm dat je meer details en bewerkingsmogelijkheden kunt bekijken.

Anderzijds is de MacBook Pro 16 inch veel krachtiger dan de 13 inch variant.

Geraak je er nog niet helemaal uit welke MacBook je nu moet kopen? Dan raden we je aan om te kijken naar “Coolblues keuze”.

Meer om te ontdekken...

Smartwatch met GPS

De smartwatch is ondertussen zowel een stijlitem als handige gadget geworden. Heel wat merken zetten daarom ook in op een eigen smartwatch.

Preorder de iPhone 13

De iPhone 13 werd op dinsdag 14 september voorgesteld op het speciale event van Apple. De nieuwe smartphone van Apple is momenteel