Smartwatch met valdetectie

WhatsApp
Facebook
Twitter

Inhoud

Een smartwatch met valdetectie kan een oplossing bieden om oudere mensen toch nog zelfstandig te laten functioneren. Gelukkig zijn er meer en meer smartwatches die dergelijke functionaliteit ondersteunen.

Apple Watch met valdetectie

Apple introduceerde in 2018 de Apple Watch Serie 4, op dat moment de enigste smartwatch met valdetectie.

Apple Watch Serie 4 inclusief valdetectie

Ontdek meer over deze smartwatch

Smartwatch met valdetectie – Samsung

Meer en meer merken lanceren smartwatches met valdetectie. Ook Samsung heeft meerdere smartwatches die deze functie ondersteunen.

Er zijn ook andere toestellen enkel gericht op valdetectie of met een noodknop. Maar de prijzen / abonnementsprijzen moet je zeker ook met elkaar vergelijken.

Hoe werkt de valdetectie?

De smartwatch detecteert de bewegingen die u maakt. Al het toestel een beweging detecteert in de vorm van een val, dan geeft het apparaat dit ook aan.

Alles is ok – indien alles ok is, dan kunt u zonder problemen de ontvangen melding op de smartwatch wegklikken en kunt u gewoon verder.

Gevallen en hulp nodig? – Indien u toch hulp nodig heeft, dan kunt u heel eenvoudig de SOS noodmelding aanklikken. Als u beweegt dan zal het toestel niet automatisch de hulpdiensten verwittigen.

Gevallen en u beweegt niet meer? – In het geval u gevallen bent, dan detecteert de smartwatch ook als u nadien nog beweegt. Als het toestel merkt dat u een minuut lang niet hebt bewogen, dan wordt er automatisch een oproep geplaatst met de hulpdiensten. Na deze oproep wordt ook een bericht verzonden naar de SOS-noodcontacten met uw locatie.

Meer om te ontdekken...

Smartwatch met GPS

De smartwatch is ondertussen zowel een stijlitem als handige gadget geworden. Heel wat merken zetten daarom ook in op een eigen smartwatch.

Preorder de iPhone 13

De iPhone 13 werd op dinsdag 14 september voorgesteld op het speciale event van Apple. De nieuwe smartphone van Apple is momenteel