Beste Powerbank voor laptop

WhatsApp
Facebook
Twitter

Inhoud

Powerbanks geraken meer en meer ingeburgerd & terecht. Want ze zijn enorm handig. Iedereen kent een powerbank voor het opladen van een smartphone of tablet. Maar meer en meer worden ze ook ingezet voor het opladen van laptops.

Iedereen die vaak onderweg is voor het werk of graag reist, weet dat er niet altijd een powerbank in de buurt is. Maar zelfs thuis als je nog even moet werken of een serie/film wilt bekijken in bed, is een stopcontact niet altijd bij de hand. Dé oplossing is een powerbank voor laptops.

Hieronder geven we je nodige tips om de juiste powerbank voor je laptop te kiezen.

De beste powerbanks voor laptops

Er zijn heel wat powerbanks die geschikt zijn om je laptop mee op te laden. Hieronder kan je favoriete powerbanks terugvinden:

 1. Xtorm Voyager Powerbank
  Onze favoriet is de Xtorm Voyager Powerbank. Deze heeft een grote capaciteit (26.000 mAh) & een vermogen van 15 & 60 Watt. Je kunt ook genieten van de Quick Charge functie.
  Dit gecombineerd in een compact formaat & mogelijkheid om verschillende gadgets (zoals laptop, smartphone, smartwatch of tablet) op hetzelfde moment op te laden, maakt hem voor ons de beste powerbank voor een laptop.
 2. Xtorm Impact Powerbank
  Deze andere powerbank van Xtorm is ook goed voor het opladen van je laptop. Deze powerbank beschikt slechts over een capaciteit van 20.000 mAh
 3. Trust Pacto Powerbank
  Trust is ook een bekende speler op vlak van accessoires voor computers. Met hun Pacto powerbank met een capaciteit van 20.000 mAh.

Waar koop je een powerbank voor je laptop?

Vandaag de dag koop je die natuurlijk online. Er zijn verschillende webshops maar ook fysieke winkels die zo’n powerbank aanbieden.

Onze voorkeur gaat naar Coolblue met een groot assortiment aan powerbanks voor zowel laptops als smartphones.

Powerbank voor laptop – waar op letten?

Bij de zoektocht naar een powerbank voor je laptop moet je aan enkele zaken denken. Hieronder enkele praktische tips om de juiste powerbank te kiezen:

Formaat: het formaat van je powerbank is natuurlijk belangrijk. Je wilt en gaat niet rondlopen met een powerbank in het formaat van een autobatterij. Je wilt natuurlijk liever een compact formaat die je eenvoudig kunt meenemen. Let wel: powerbanks voor je laptop zijn sowieso groter & zwaarder dan powerbanks waarmee je enkel je smartphone kunt opladen.

Aantal mAh – een kleinere powerbank, geschikt voor je smartphone, is meestal niet geschikt om ook je laptop op te laden. Je het minimaal 13.000 mAh nodig. Maar de mAh zegt niet genoeg

Hoeveel vermogen nodig? – Wat belangrijk is voor het opladen van je laptop is het vermogen van de powerbank. De MacBook Pro 13 inch heeft een vermogen nodig van 61 Watt. Bekijk dus welk vermogen jouw laptop nodig heeft, zodat je de juiste powerbank kunt kopen.

Jouw laptop – controleer zeker als jouw laptop geschikt is om met een powerbank op te laden. En al zeker welke powerbank je nodig hebt. Je moet natuurlijk een powerbank kiezen die voldoende capaciteit & power heeft om je laptop op te laden.

Powerbank op zonne energie?

Verschillende winkels en merken bieden speciale powerbanks op zonne energie aan. Je zou er zelfs je laptop mee kunnen opladen. Vaak zijn die powerbanks wel goed om je laptop op te laden qua capaciteit & vermogen. Maar de feature “zonne energie” is vaak onvoldoende.

Via de zonnecellen (lees: zonnepanelen) kan je de powerbank zogezegd opladen. Maar in realiteit lukt dit vaak niet of amper. Om dergelijke powerbank dan toch nog te kunnen gebruiken, moet je hem gewoon opladen aan netstroom (net als de normale powerbanks).

Welke laptops kunnen worden opgeladen met een powerbank?

Er zijn 2 vereisten om dit mogelijk te maken. Enerzijds moet je laptop dit ondersteunen. Anderzijds moet je powerbank sterk genoeg zijn.

Welke laptops?

Elke laptop die USB c gebruikt om op te laden, kan dan ook opgeladen worden door een powerbank. Of je laptop moet een USB c aansluiting hebben met een lightning symbooltje.

Welke powerbanks?

de powerbanks die we hierboven hebben opgesomd.

Meer om te ontdekken...

Smartwatch met GPS

De smartwatch is ondertussen zowel een stijlitem als handige gadget geworden. Heel wat merken zetten daarom ook in op een eigen smartwatch.

Preorder de iPhone 13

De iPhone 13 werd op dinsdag 14 september voorgesteld op het speciale event van Apple. De nieuwe smartphone van Apple is momenteel