Smartphone kopen? Waar op letten?

WhatsApp
Facebook
Twitter

Inhoud

Van plan om een nieuwe smartphone aan te schaffen? Dan is het soms moeilijk om de bomen (en in dit geval de smartphones) nog door het bos te zien. Het aanbod is enorm en verandert bijna maandelijks. Daarom dat we je graag op weg willen helpen bij jouw zoektocht. Er zijn enkele zaken waar je op moet letten.

Waar op letten? De belangrijke basis specificaties

Iedereen gebruikt zijn of haar smartphone op een verschillende manier. Maar toch zijn er enkele basis specificaties waar je rekening mee moet houden. Specificaties die ervoor zorgen dat je je smartphone toch minstens 2 jaar kan gebruiken.

Intern geheugen

Het intern geheugen van het toestel een belangrijke factor. Enerzijds wordt het besturingssyteem zoals Android of iOS (Apple) hierop geïnstalleerd. Anderzijds worden ook alle applicaties (apps) die je zelf installeert op het intern geheugen gezet.

Zorg er dus voor dat je genoeg intern geheugen hebt zodat je alle apps kan installeren, gebruiken en updaten! Maar hoeveel intern geheugen heb je minimum nodig?

Zorg ervoor dat je minstens 64GB aan intern geheugen hebt & als het even kan, kies een smartphone waarbij je het geheugen kan uitbreiden met een micro sd kaartje.

Batterij

Eén van de andere belangrijkste basis elementen waar je rekening mee moet houden is de batterij van je smartphone. We doen allemaal meer en meer zaken met onze slimme telefoon. Een degelijke batterij is dan ook een must.

Kies een smartphone die over een batterij beschikt van minimum 3.000 mAh. Zo heb je genoeg batterij om minstens één dag te overleven.

De processor

Een snelle smartphone is iets dat we allemaal willen. Als je ergens op klikt, wil je geen seconden wachten totdat er iets gebeurd. Een snelle processor is dan ook een must.
Kies een smartphone met minimum 1,3 gigahertz ram en minimum 4 processor kernen. Voor de kernen wordt meestal de Engelse benaming Cores gebruikt

Schermgrootte

Schermgrootte is ook een element waar je beter even bij stil staat. Tegenwoordig worden er meer en meer grotere smartphones gelanceerd. Maar dat is niet altijd ideaal. Vergelijk de verschillende schermgroottes.

Daarnaast is de resolutie ook een belangrijk aspect van het toestel. Hoe hoger de resolutie, hoe meer details en hoe meer je kan zien op je scherm.

Kies een smartphone met een resolutie van minimum 1080px op x px.

Lanceerdatum van je smartphone

Elke smartphone wordt op een bepaalde datum gelanceerd. Het is ook belangrijk om die datum te weten te komen / op te zoeken.

Bij de aankoop van een nieuwe smartphone kies je beter geen toestel die al enkele jaren geleden gelanceerd werd.

Met ander woorden, je kiest beter een smartphone die recentelijk op de markt kwam. De reden hiervoor is meerledig:

  • Oudere smartphones zullen niet altijd de laatste updates meer krijgen, of het zal niet meer lang duren alvorens
  • De snelheid van oudere toestellen is niet gelijk aan de snelheid van nieuwere toestellen.

Kijk je dus voor een nieuwe smartphone? Koop dan een toestel die recentelijk gelanceerd werd.

Specifieke vereisten voor je smartphone

Zoals gezegd heeft elke gebruiker andere verwachtingen en gebruik hij/zij een smartphone op een andere manier. Bovenstaande specificaties gelden eigenlijk voor iedereen. Ongeacht welke gebruiker je bent.

Hieronder hebben we een oplijsting gemaakt van enkele specifieke elementen waar je ook rekening mee kan houden.

Extra’s

De camera

De camera is voor velen een belangrijke factor bij de keuze van een nieuwe smartphone. Hoewel er vandaag de dag geen slechte camera’s meer bestaan (bij nieuwe toestellen), is er toch een verschil.

Kies voor een camera met minimum 8 megapixels (voor de camera achteraan het toestel). Qua stabilisatie is de digitale stabilisatie goed, maar optische stabilisatie is beter.

Smartphone waterdicht of niet?

Kom je vaak in contact met water? Of wil je gewoon geen risico nemen? Kijken dan voor een smartphone die waterdicht is.
Let wel, een waterdichte smartphone is niet gelijk aan een spatwaterdichte smartphone.

Lees de specificaties van het toestel goed na.

Bereikbaar zijn op 2 nummers?

Wil je bereikbaar zijn op twee nummers? Kies dan een smartphone met dual sim. Zodoende dat je twee simkaarten in het toestel kan plaatsen.
Handig om slechts 1 toestel bij de hand te hebben als je ook een apart nummer hebt voor je werk.

Of als je vaak in het buitenland zit.

Waar koop ik mijn smartphone het best?

We raden je aan om je smartphone steeds bij één van volgende (web)winkels aan te kopen:

  • Coolblue
  • Bol.com
  •  

Conclusie: Smartphone waar op letten?

Ben je dus op zoek naar een nieuwe smartphone, bekijk dan zeker volgende features:

  • Batterij (minstens 3.000 mAh)
  • Processor (minstens 4gb ram)
  • Intern geheugen (minstens 64gb)
  • Schermgrootte (naar eigen voorkeur)

Meer om te ontdekken...

Smartwatch met GPS

De smartwatch is ondertussen zowel een stijlitem als handige gadget geworden. Heel wat merken zetten daarom ook in op een eigen smartwatch.

Preorder de iPhone 13

De iPhone 13 werd op dinsdag 14 september voorgesteld op het speciale event van Apple. De nieuwe smartphone van Apple is momenteel